Хайде на рожден ден – крафт пивоварна Ромбус на 3 години

17.09.2019
https://rhombusbrewery.com/wp-content/uploads/2017/05/post_02_-1280x800.jpg

Каним те на рожден ден. Този път ще продължи цели два дни. Започваме на 11 октомври, от 15ч. и продължаваме до неделя сутринта.

Равносметка

Равносметката за тези три години са над 70 вида бира. Впуснахме се в предизвикателството да предложим някои по-екстремни вкусове и аромати. Сред тях са и първите произведени в българска пивоварна стилове белгийски блонд, Black IPA, имперски портер, ечемичено вино, брут IPA и първите български кисели бири, бира с роза, виолетки, с лавандула, с най- лютите чушки в света, приготвихме позабравен исторически стил бира с букет от 5 билки вместо хмел.

За толкова кратко време открихме много нови приятели и съмишленици. Срещнахме се с доайени от българската и световната сцена на пивоварството. Ние знаем, че пивоварството не започва от нас и изпитваме огромен респект към старите майстори пивовари. Чест за нашата малка пивоварна бе посещението на г-н Христо Паяков – един от ветераните на българското пивоварство. Незабравимо усещане е да се докоснеш до историята на някогашното истинско пиво в България. Надяваме се достойно да продължим делото на старите майстори! Благодарим за изключителните срещи с Людмил Фотев, автор на „Езикът на бирата“, Свилен Кириловски от bforbeer, благодарим за доверието и на нашите партньори, които се грижат нашето пиво да достигне до вас.

Наши гости бяха и Mark Carpenter – главен пивовар на първата американска крафт пивоварна Anchor Brewing; Tim Webb, автор на редица книги за бирата, легендарния професионален дегустатор Lorenzo Dabove „Kuaska“.Винаги са съществували стотици форми и размери на съдове, за пиене на бира, но той и италианският пивовар Teo Musso (основател на Baladin Brewery, Torino) проектират формата на чаша за „универсална бира“ наречена “Teku”. Името е съкращение от Тео и Куаска. Формата й позволява на ароматите да се разкрият в пълния си блясък. Благодарим за подкрепата на нашите приятели Bobo Pebox председател на Асоциация на домашните пивовари в Кошице, Словакия, организатор на редица конкурси и бирени събития; Matt Hollingsworth от Асоциация на домашните пивовари в Хърватска. Имахме удоволствието да се срещнем с бирения блогър Volker R. Quante, Michael Sahm от едноименната компания Sahm, един от най-големите производители на чаши за бира.

Запознахме се със страхотни хора, открихме нови приятели и съмишленици. Благодарим сърдечно за подкрепата на всички вас, защото без вас, това което правим няма да има смисъл.

Корените на пивоварната ни са заложени в домашното пивоварство. Този занаят  е имал специална роля във всяка култура.  Нашето желание е все повече хора да се осмелят да приготвят своя собствена домашна бира. Затова организирахме конкурс за домашно пиво Black Rhombus и Golden Rhombus.

Отворихме ресторант, в който занаятчийската бира се радва на компанията на домашна храна, приготвена на огън. Семейството ни се увеличи с един тексаски смоукър – Бъч, който може да приготви 200 кг. месо. Заедно с Община Пазарджик и Minus Еvents & Mаnаgement oрганизирахме  фестивал за занаятчийска бира и храна извън пределите на големите градове – БириМанджаро, по време на който проведохме и първата бирена йога извън София.

Какво да очакваш?

? Очакват те поне 10 вида пиво премиера на няколко нови бири.

? През целия ден те очаква бавно приготвено на тексаски смоукър месо ? и още редица вкусни благини ?

?️ И ако този огън не е достатъчен за теб, ще подпалим празника с надяждане с люти чушки от Chilli Hills. 

? Между 14,30 и 16,30 децата ще могат да се забавляват в чудната компания на аниматор от кукления театър.

? Производството на бира не е алхимия и всеки ще може да се запознае с него отблизо по време на двете организирани обиколки в пивоварната – от 15,00 и от 16,15ч.

? И какво е рожден ден без музика – целия празник ще премине под звуците на китари и рок музика на живо. Отговорни за това ще бъдат музикантите от Dino Rock, Deafwave, Voice & Fingers и още изненади.

? За новини следи събитието тук

Настаняване

Ако още не си резервирал своята стая, с нашите партньори от Grand Hotel Hebar сме приготвили предложение, на което не можеш да устоиш. Специално за събитието, можеш да се възползваш от ексклузивна отстъпка от цели 50%.

В цената са включени:
? нощувка
? безплатно настаняване на деца до 3 г.;
? богата закуска на блок маса;
?️ паркинг;
? фитнес;
? неограничен безжичен интернет достъп;
туристически данък и ДДС.

Гранд хотел Хебър е четиризвезден и е разположен в самия център на гр. Пазарджик. Побързай, тъй като местата са ограничени! Резервирай своята стая с промокод: ??????? на ☎️ 0893 333 206 – Maрия Симеонова.

Готови сме за новите изненади, които третата година ще ни поднесе и много ще се радваме, ако я посрещнем заедно. Очакваме те на 11 и 12 октомври в Крафт пивоварна Ромбус, гр. Пазарджик, ул. Ивайловско шосе 41.

Наздраве!

P.S Припомняме ти пивката атмосфера от миналогодишното парти тук