Maya Imperial Gruit

02.04.2021
https://rhombusbrewery.com/wp-content/uploads/2021/04/3-1280x720.jpg

Както вече ти разказахме, макар бирата да е една от най-древните напитки, в нея започва да се влага хмел  доста напред във времето. Вместо това, пивото се е подправяло с букет от билки.

Отваряме сандъка с цветята и подправките, за да ти подскажем, че нашия съвместен експеримент с приятелите ни от немската пивоварна Lahnsteiner, вече е тук. Представяме ти

Maya Imperial Gruit

Ако си спомняш Orpheus Gruit, то представяме ти неговата голяма сестра Маya, която шеметно го засенчва със своите 10,5 % алкохол.

За направата на историческия стил вместо хмел традиционно се влагат различни билки и подправки. Този имперски грюит е подправен с босилек, канела и чубрица. И точно колкото странно звучи тази комбинация, толкова изненадващо сладка е тя.

Със своята малцова сладост, меден вкус, аромат на канела и богата текстура този еликсир прелъстява едновременно всички сетива.

Името на бирата не е случайно. Използвахме специален щам мая, който да придаде пиперливи нотки в аромата и вкуса и резултатът напомня повече на сладък ликьор, отколкото на бира.

Открий това изкушение на познатите места.

НаЗдраве!