Международен ден на бирата

04.08.2023
https://rhombusbrewery.com/wp-content/uploads/2023/08/000-1280x720.jpg

„За празника всеки повод е добър.“

Ървин Уелш

А когато става дума за Международния ден на бирата, то поводът е повече от отличен. Ден, в който хора от всички краища на света, отдават подобаваща почит на пенливата напитка. Международният ден на бирата се отбелязва всеки първи петък на август от 2007г. насам.  Първоначално се е чествал на 5 август, но по-късно основателите решили, че датата не е толкова важна, важно е денят да петък . Това далеч не е един от най-старите празници, но определено е един от най-обичаните от нас. Празник, който почита превръщането на малц, хмел, мая и вода в изкусителна амброзия.

Както всеки празник и този има своите ритуали, които обединяват ценителите на древната напитка от цял свят.  Ето как и ти да се включиш в този пищен празник на вкуса.

Ритуал 1

Събери любимите си хора и заедно се насладете на вкуса на пивото. Отделете ‎ѝ специално внимание и дегустирайте като професионалисти. 

Ритуал 2

Престраши се да опиташ бира, която не си вкусвал досега – кисела, люта, пушена, със сол, с цветя. Потопи се без предразсъдъци в разнообразния свят на крафт бирата.

Ритуал 3

Кажи наздраве не само за пивоварите, но и за всички, които се грижат, тя да достигне до теб свежа и прясна – дистрибутори, бармани, сервитьори. 

Ритуал 4

Празнувай за обединението на всички нации под знамето на пивото, там където всички говорят на звънкия език на бирата.

 

Наздраве за бирата!