НАШИТЕ ВИДОВЕ БИРА

Любовта към експеримента и разнообразието от вкусове и аромати, които бирата предлага са нашата движеща сила. До момента сме произвели над 90 вида бира. Сред тях са и първите произведени в българска пивоварна стилове  – имперски портер, ечемичено вино, брут IPA и първите български кисели бири, както и такива с цветя.

https://rhombusbrewery.com/wp-content/uploads/2022/11/site-bottle.jpg

Dr. Schnabell
BARREL AGED SOUR ALE

Бленд от кисели бири с добавени касис, вишни и череши е отлежавал 4 години в дъбови бурета и още две години в бутилка. Ароматна алхимия с ухание на горски плодове, череши, шоколад и ванилия. Съчетава се отлично с шоколад, десерти, дивеч и сирена.

https://rhombusbrewery.com/wp-content/uploads/2022/03/brettish_Wax-1.jpg

DR. BRETTISH
BARREL AGED BRETT ALE

Бакъреночервен еликсир, бленд от кисели бири, отлежавали в буре и с добавени плодове. Пиво със специален бленд мая Brettanomyces bruxellensis Trois от района на река Сена. Пиво, в което се долавят киселият характер, танините, Brett и funky нотки. Тази ароматна алхимия с дъх на горски плодове, череши, круши и печена дюля, отлежала още 3 години в дъбови бъчви.

https://rhombusbrewery.com/wp-content/uploads/2022/03/gambit.jpg

THE GAMBIT
IMPERIAL STOUT

Добре познатият имперски стаут The Gambit отново е тук. Но не точно. Той идва пременен с шушулки бурбонска ванилия и горски плодове. Оставихме го да отлежи цяла година в дъбови бурета, а резултатът е многопластова експлозия от вкусове, в която се преплитат нотки шоколад, кафе, меласа, ванилия и горски плодове.

https://rhombusbrewery.com/wp-content/uploads/2021/03/maya-imperial-gruit.jpg

MAYA
IMPERIAL GRUIT

Имперски грюит с босилек, чубрица и канела с меден вкус и малцова сладост, които напомнят повече ликьор, отколкото пиво. За това усещане допринася и по-високото алк. съдържание – 10,5%. И точно колкото странно звучи тази комбинация, толкова изненадващо сладка е тя.

https://rhombusbrewery.com/wp-content/uploads/2021/03/amazing.jpg

I AM AMAZING
IMPERIAL OATMEAL STRAWBERRY VANILLA STOUT

AMAZING шоколадова торта в чаша с бурбонска ванилия и ягоди , с която да празнуваме живота всеки ден. Изкушение с наситен тъмен цвят, шоколадова пяна, лепкаво и сладко тяло, убийствен аромат на ягоди, шоколад, меласа  и ванилия.

https://rhombusbrewery.com/wp-content/uploads/2021/03/гамбит.jpg

THE GAMBIT
IMPERIAL STOUT

Имперски стаут заквасен с мая за баварска пшенична бира, която добавя нотки банани в аромата. Резултатът е шоколадов вкус и аромат,  балансирани с лактоза, която подсилва сладостта и усещането за млечен шоколад.

https://rhombusbrewery.com/wp-content/uploads/2021/03/christmas.jpg

CHRISTMAS FEVER
STOUT

Коледа в чаша или стаут с 5 вида пипер, джинджифил, индийско орехче и канела, който подправихме с кайен пипер, birdseye pepper.

https://rhombusbrewery.com/wp-content/uploads/2020/04/pearl.png

PEARL GRAPE ALE
BARREL AGED

Гроздов ейл, отлежал над 2 години в дъбово буре. В него са добавени различни сортове грозде, сред които „Перла“. Пиво с комплексен аромат, вариращ от сладко-кисел до наситен и винен. Вкусът е плътен, богат и подчертано плодов, с лек „брет характер“ и приятна тръпчивост.

https://rhombusbrewery.com/wp-content/uploads/2020/04/кинг.png

IMPERIAL BERLINER WEISSE С МАНГO

Двойно по-високо алкохолен Berliner Weißе с пушен малц. Лимоновите и цитрусови нотки в аромата и вкуса се дължат на млечнокиселата закваска Lactobacillus Plantarum. А кралят на джунглата – мангото – прави вкуса още по-многопластов. Кисел ейл с млечна киселинност, аромат на лимон и манго.

https://rhombusbrewery.com/wp-content/uploads/2020/04/алба.png

ALBA
WHITE IPA

Tази бира е плод на любовта между цитрусовата свежест на IPA и сладостта на пшеницата. Златиста, леко мътна бира с богат аромат на банан, ягода, кайсия, карамфил, цитрусови и тропически плодове.

https://rhombusbrewery.com/wp-content/uploads/2020/04/blackjack.png

BLACK JACK

Стаут, с наситен аромат на шоколад и сметана. Комплексен, богат, кадифен вкус, в който усещането за шоколад е допълнено от сладостта на тъмни сушени плодове и ядки. В аромата се разкриват нотки на еспресо, шоколад, ванилия, сушени сливи и смокини.

https://rhombusbrewery.com/wp-content/uploads/2020/04/ALOHA.png

ALOHA IPA

Затворихме лятото в бутилки! Използвахме шест вида хмел за да създадем букет от аромати, които ще пренесат сетивата в тропическа градина. В аромата се усещат манго, грейпфрут, лимони, портокал. Вкусът е доминиран от манго и грейпфрут и е подчертан от лека малцова сладост. Горчивината е умерена, а финалът сух.

https://rhombusbrewery.com/wp-content/uploads/2020/04/strudel.png

APFEL STRUDEL

Уют в чаша или кафяв ейл с добавени ябълки и канела. Пиво с медено кафяв цвят и малцова сладост.  В аромата се усещат сушени плодове, смокини, карамел и меласа. Добавените ябълки и канела допринасят не само за допълнително усещане за плътност, но обогатяват аромата и вкуса и силно напомнят за домашен щрудел.

https://rhombusbrewery.com/wp-content/uploads/2020/04/lavender.png

LAVENDER NIGHTS
PORTER

Бира с лавандула – да, моля! Лятна, тъмна бира в стил портер с шоколадов вкус и добавена лавандула. Лавандулов аромат, карамел и плодови нотки, които ще те пренесат в Прованс.

https://rhombusbrewery.com/wp-content/uploads/2020/04/violet.png

VIOLET BERLINER WEISSE

Мътна пшенична бира с добавени теменужки. Леката киселинност, характерна за Berliner Weisse е балансирана от сладостта на пшеницата. Деликатният аромат силно напомня пролетна поляна с нацъфтели теменужки, бонбони и захарен памук.

https://rhombusbrewery.com/wp-content/uploads/2020/04/roza.png

РОЗА ДАМАСЦЕНА
ПШЕНИЧНА БИРА

Мътна пшенична бира с добавени рози, която ухае на Розовата долина, карамфил, банани и сочни круши. Мек малцов вкус, в който се долавят локум, ванилови нотки и бананова сладост.

https://rhombusbrewery.com/wp-content/uploads/2020/04/GRUIT.png

ORPHEUS GRUIT

За направата на този стил бира вместо хмел, традиционно се влагат различни билки и подправки. Ние избрахме мента, мащерка, хвойна, салвия и маточина. Усещането за планински чай е подсилено и от малцова сладост и меден вкус. Финалът е сладък и освежаващ, благодарение на лимоновия характер на маточината.

https://rhombusbrewery.com/wp-content/uploads/2020/04/orange-dram.png

ORANGE DREAM IPA

Вкусът на зимата, затворен в бутилка или Orange Dream IPA с добавени портокали, мандарини и канела. Златисто пиво, което напомня на сладко-горчивия аромат на портокалови кори върху запалена печка. Aмериканските хмелове, допълват това ухание с тропически и цитрусови нотки, в които се долавя манго, папая и маракуя.

https://rhombusbrewery.com/wp-content/uploads/2020/04/fever.png

CHRISTMAS FEVER

CHRISTMAS FEVER STOUT

Коледен стаут с вкус на шоколад, кафе, сушени сливи и смокини и ядки. Подпалихме го с кайен пипер, birdseye pepper, piper longum, черен пипер, розов пипер и бял пипер. Към това добавихме джинджифил, индийско орехче и канела. Уханието е съвкупност от джинджифил, мускус, черен пипер, индийско орехче, кардамон, канела.

https://rhombusbrewery.com/wp-content/uploads/2020/04/pandora.png

PANDORA IPA

Щедро охмелен India pale ale с аромат и вкус на манго, папая и маракуя. Горчивината остава дълго след отпиване, напомняйки на грейпфрут. Карамелените нотки балансират горчивината и правят бирата изключително пивка.

https://rhombusbrewery.com/wp-content/uploads/2020/04/brut.png

BRUT IPA

Най-сухият IPA, който можеш да си представиш. Още с отварянето на бутилката сетивата се пренасят на прясно окосена поляна. Американските сортове хмел насищат уханието с тропически и цитрусови аромати, от които доминират манго и грейпфрут.

https://rhombusbrewery.com/wp-content/uploads/2020/04/catch-the-wave.png

CATCH THE WAVE

Session NeIPA с аромат на манго, маракуя, папая, пъпеш и праскова. Долавят се ананасови, портокалови и ягодови нотки. Използваният пшеничен малц балансира със сладост. Горчивината е сведена до минимум и това превръща ароматите в героя на това пиво.

https://rhombusbrewery.com/wp-content/uploads/2020/04/mint-stout.png

MINT NIGHTS STOUT

Летен ментов стаут с дъх на планинска прохлада. При наливане се образува плътна кафява пяна, която запазва ароматите до последната глътка. Носът, типично за всеки стаут е подчертано кафеен и шоколадов, но ментовите нотки придават свежест, която прави тази бира изключително подходяща за топлите летни дни и нощи.

https://rhombusbrewery.com/wp-content/uploads/2020/04/easter.png

EASTER BROWN ALE

Великденски кафяв ейл с изразено алкохолно съдържание и медено кафяв цвят. В аромата се усещат сушени плодове, смокини, карамел и меласа. Добавените стафиди и фурми допринасят не само за допълнително усещане за плътност, но обогатяват аромата и вкуса и силно напомнят за домашен козунак. Финалът е дълъг, плътен и сладък.

https://rhombusbrewery.com/wp-content/uploads/2020/04/dirty.png

DIRTY MILK

Млечен стаут с добавена лактоза, която допълва аромата и засилва усещането за кремообразна и нежна плътност. Веднага след отваряне на бутилката, носът долавя тъмните препечени малцове и шоколадови нотки. Вкусът е препечен, но балансиран и напомня топло капучино.

https://rhombusbrewery.com/wp-content/uploads/2020/04/belona.png

БЕЛОНА

Пшеничен IPA с аромат се на цитрусови и тропически аромати – манго, мандарина и нотки ананас. Вкусът е изразено горчив с нотки портокал и грейпфрут и приятно подчертан от хлебния вкус на пшеничния малц. Тази бира е подходяща за консумация с леки салати, риба и яйчени десерти.

https://rhombusbrewery.com/wp-content/uploads/2020/04/mart.png

МАРТ

Розова пяна, тропически аромати на американски хмелове, примесени с характерното землисто ухание на цвеклото. При отпиване земният вкус на цвеклото е допълнен от тропическата горчивина на хмела и приятно допълнен от сладостта на карамелени малцове.

https://rhombusbrewery.com/wp-content/uploads/2020/04/porter.png

ENGLISH PORTER

Английски портер с наситен тъмен цвят и кремообразна пяна. Малцов характер с леки препечени нотки, съчетан с вкус на сутрешно еспресо, шоколад и карамел. Аромат на мока, карамел и черен шоколад.Подходяща компания на десерти, сирена, червени и по-мазни меса!

https://rhombusbrewery.com/wp-content/uploads/2020/04/imp.png

IMPERIAL PORTER

Имперски портер, отлежал 6 месеца в бурета от френски дъб. Комплексна, тъмна, високоалкохолна бира, с приятен ванилов аромат от дъбовото буре, съчетан с малцова сладост, леки карамелени и опушени нотки. Долавя се шоколад, кафе, орехи и лешници, балансирани с приятна горчивина.

https://rhombusbrewery.com/wp-content/uploads/2020/04/arriba.png

GOLDEN STOUT

Golden Stout с добавено кафе и какао. Светло пиво с богат аромат на кафе, черен шоколад и сушени плодове. Вкусът е доминиран от кафе и горчивина на черен шоколад, балансирани с малцова сладост. Ароматният профил на какаото добавя аромат на какао, тютюн, ядки и сушени смокини.

https://rhombusbrewery.com/wp-content/uploads/2020/04/barley-wine.png

BARLEY WINE

Първото българско ечемичено вино. Ароматът е доминиран от типичните за американските хмелове цитрусови плодове, подчертани от карамелени малцове и алкохол. Американските хмелове отстъпват във вкуса на малцовата сладост

https://rhombusbrewery.com/wp-content/uploads/2020/04/flanders.png

FLANDERS
BROWN ALE

Тъмна кисела бира. Съчетание от няколко вида пиво отлежали в дъбови бурета: червен ейл, отлежал в дъбово буре от розе, вишнев ейл, отлежал в буре от червено вино, тъмен ейл отлежал в ново дъбово буре. Към тази комбинация добавихме и плодове от касис. В аромата освен горските плодове и вишните, се усещат винена киселинност и ванилията внесена от новото буре.

https://rhombusbrewery.com/wp-content/uploads/2020/04/brown-ale.png

BROWN ALE

Тъмна бира с горна ферментация, отлежала във винено буре. Лек винен аромат, включително нотки на плодове, ванилия и шоколад. Малцова сладост, силен шоколадов вкус, приятна винена стипчивост. Полусух финал, със средна до слаба горчивина. Алкохолът се усеща като леко затопляне в послевкуса. Добра компания към сушени колбаси и червено печено месо.

https://rhombusbrewery.com/wp-content/uploads/2020/04/imperial-porter.png

BARREL AGED
IMPERIAL PORTER

Имперски портер отлежал 5 месеца в нови бурета от френски дъб. Комплексна, тъмна, високоалкохолна бира, с приятен ванилов аромат от дъбовото буре, съчетан с малцова сладост, леки карамелени и опушени нотки. Долавя се шоколад, кафе, орехи и лешници, балансирани с приятна горчивина.

https://rhombusbrewery.com/wp-content/uploads/2020/04/kiselochos.png

KISELOCHOS BULGARICUS

Берлинер вайс с къпини и Lactobacillus Bulgaricus и Streptococcus Thermophillus по рецепта на Стоян Нинов, спечелил първо място в конкурса Golden Rhombus 2018! Пробиотичната закваска, допринася за мекия вкус с изразен кисел характер. Съдържанието на пшеничен малц засилва хлебния аромат и вкус, а при отпиване киселинността е балансирана от сладостта на добавените къпини.

https://rhombusbrewery.com/wp-content/uploads/2020/04/dark-steel.png

DARK STEEL
BLACK IPA

Пивото спечелило конкурса за тъмно домашно пиво Black Rhombus 2017. Приготвена по рецепта на домашните пивовари Владислав Тодоров и Пламен Костадинов в стил тъмен IPA. Пиво с изключително наситени цитрусови и тропически аромати. Плодовите аромати са допълнени от кафеени и шоколадови нотки типични за тъмните бири, в които се добавят препечени малцове.

https://rhombusbrewery.com/wp-content/uploads/2020/04/anise.png

STAR ANISE
STOUT

Пивото, спечелило първо място в конкурса за домашна бира Black Rhombus 2016! Сварена по рецептата на домашния пивовар Мартин Марчев. Тъмна бира, базирана на класически ирландски стаут, но с добавен анасон. Аромат на кафе и препечен малц, усещане за горчиво кафе, фин анасонов аромат в носа, който се засилва след отпиване. Чудесно се съчетава със сладки десерти!

BERLINER WEISSE

Berliner Weisse е традиционнa немскa бира. Слабо алкохолно и изключително освежаващо пшенично пиво. Вишните добавихме след края на ферментацията, за да разгърнат пълния си букет от аромати. Идеална компания за свежи салати, морски дарове и пилешко месо.

BREAKFAST STOUT

Овесен стаут с наситен тъмен цвят и плътна кафява пяна. Добавихме овес, и така балансирахме горчивината от препечените малцове със сладост и продължителен финал.В аромата се усещат нотки на кафе, а във вкуса те са допълнени от усещане за сладка сметана и млечен шоколад.

LEIPZIGER GOSE

Leipziger gose е светло пиво с горна ферментация. Понякога се използвала и вода от Балтийско море, откъдето идва леко соления вкус. В аромата се усеща добавеният кориандър и лимонови нотки, а благодарение на добавената хималайска сол се създава усещане за морски бриз. Леко кисел вкус с умерена соленост и оставащ сух финал.

BLACK WIDOW
BLACK IPA

Тъмно пиво с горна ферментация, съчетаващо характеристиките на Американския IPA с черен цвят и препечен вкус. Оригинално назоваван Cascadian Dark Ale. Тъмен цвят, наситени тропически аромати благодарение на три вида американски хмелове, включително и приложено сухо охмеляване.

AMERICAN
WHEAT ALE

Светло пшенично пиво с горна ферментация. За разлика от традиционната баварска пшенична бира (вайцен), тук отсъстват бананови и карамфилени нотки, а неутралният характер на дрождите дава възможност напълно да усетите цитрусовия и пъпешов аромат на хмела. Тази бира ще ви върне спомена за горещите летни дни.

BELGIAN
BLOND ALE

Белгийски светъл (блонд) ейл с наситен златист цвят и фина газировка. Пяна запазваща аромата до последната глътка.Плодовите и бананови нотки съчетани с малцова сладост и лека горчивина от благородния хмел Халертау в послевкуса, съпроводени с типичните аромати на белгийската мая, ще ви отведат в страната на хилядите бири – Белгия.

NEW ENGLAND IPA

New England IPA с плътно тяло, плодов аромат, не много силна горчивина и охмелена до мътност. Аромат на манго, праскова и дюля, вкус на цитрусови плодове и балансирани от кадифено тяло. Горчивината е прикрита от малцова сладост, но въпреки всичко се прокрадва и остава до финалът, който е дълъг и сладък.

IMPERIAL IPA

Подготвили сме ви още по-голямо количество американски хмел и очаквания взрив от тропически и цитрусови аромати. Засилихме горчивината до нечуваните 130IBU, които балансирахме с карамелни малцове. По-високото алкохолно съдържание и екстремната горчивина предполагат съчетаване с люти и мазни храни. Екстремно горчива бира!

WEIZEN IPA

Срещнахме класическият баварски вайцен с модерен американски светъл ейл. Съчетахмe oсвежаващия вкус на немското пиво с ярката тропическа горчивина на американските хмелове. Допълнихме банановите и карамфилени аромати на вайцена с аромат на грейпфрут, портокал и манго.