Истинска бира и
местна храна на огън

Дълго време най-задаваният въпрос в пивоварна Ромбус беше „А, имате ли нещо за хапване?“. Ако все още не си разбрал, отговорът е „Да“. Въпреки че се позабавихме, нашата кухня вече работи.

bar
13
12
14

РЕСТОРАНТ РОМБУС

Пивоварна Ромбус е плод на любовта ни към пивото и към малките удоволствия от живота.  Кухнята ни отразява нашата хедонистична концепция, фокусирана върху насладата от висококачествена,  приготвена на място бира и храна.

Ние вярваме, че по- малко е повече и това ясно си личи в храната, която предлагаме.

Държим на локалните, местни продукти, които не са пропътували хиляди километри, за да достигнат до чинията. При нас няма да откриете дебело, многолистово меню, а само няколко неща, приготвени на място с продукти от местни производители.

В миналото сезонната храна е била нещо обичайно и макар днес това да ни се струва ограничаващо, в избора на сезонна храна се крие хилядолетна мъдрост. Тя е вкусна и съдържа хранителни вещества, от които организмът ни се нуждае през това време на годината.

ХРАНА НА ОГЪН

Освен сезонната храна, месото винаги е заемало важно място в нашата култура. Деликатесите, приготвяни във всеки един регион на страната ни са важна част от кулинарното ни наследство. Ние се стремим да ги пазим и да ги предаваме, затова приготвяме вкусни местни изкушения по стара семейна рецепта, предавана през поколенията и обогатяваме традициите с най-добрите практики от световното кулинарно наследство. Затова при нас можеш да опиташ домашно приготвен селски суджук, кървавица, кюфтенца и домашни колбаси.

Европейската традиция за опушване на месо е пренесена в средата на 19 век от немски и чешки заселници в Централен Тексас. Обичайно месото се е приготвяло в дупка, изкопана в земята, покрита с листа от столетник (agave Americana). Ние приветстваме този ритуал, изтъкан от старателен избор на месо и подготовка, бавно готвене и кулинарна гордост и приготвяме бавно пушено на тексаски смоукър месо. И това в компанията на сосове, приготвени на място – горчица с портер, лют сос, тартар.

И не на последно място отдаваме нужната почит на зеленчуците със сезонни салати, овкусени със свежи подправки от нашата градина и пресни пържени картофки с домашно приготвен сос Тартар.

Вярваме, че удоволствието трябва да се споделя и очакваме теб и любимите ти хора, за да се насладите заедно на занаятчийска бира и храна.

8
fire
7
veggie
meat

Истинска бира и
местна храна на огън

СЕЗОННО МЕНЮ

2
11
10
9
  • КОМПАНИЯ НА БИРАТА
  • САЛАТИ
  • ДЕСЕРТИ
ДОМАШНИ ПЪРЖЕНИ КАРТОФКИ
Прясно обелени родопски картофи с домашно приготвен сос Тартар
СВИНСКИ РЕБРА
Свински ребърца, мариновани с портър и подправки, печени и
опушени на бавен огън в тексаски смоукър
СВИНСКИ ВРАТ

Свински врат, печен и опушен на бавен огън в тексаски смоукър
ДОМАШЕН СУДЖУК
Домашно приготвен суджук от свинско месо, по стара семейна рецепта.
ДОМАШНА КЪРВАВИЦА
Домашно приготвена кървавица от свинско месо, по стара семейна рецепта.
ДОМАШНИ КЮФТЕНЦА
Домашно приготвени кюфтенца от свинско или телешко месо, подправени със свежи билки
ПАНИРАН КЛАРИАС
Филе от африкански сом (клариас), отгледан в Пазарджик,
в хрупкава панировка с бира и домашен сос
СВЕЖА САЛАТА
Микс от зелени салати, ядки и свежи подправки от нашата градина
САЛАТА РОМБУС
Салата с домат, занаятчийско сирене* и домашно кьопоолу с патладжан, печена чушка, чесън и магданоз
СЕЗОННА САЛАТА
Сезонна салата от пресни или ферментирали зеленчуци
МЪФИН С ПОРТЕР
Шоколадов мъфин с пълнеж от шоколад и портер
ТОРТА НА ДЕНЯ
Домашна торта с приготвени на място блатове с яйца от свободни кокошки, истинско масло и пълномаслено мляко. Торатата е различна всеки ден с кадифен крем, сезонни плодове или шоколад.
ДЕСЕРТ НА ДЕНЯ