Хайде на рожден ден – 17 вида бира, храна на огън и рок музика на живо

10.10.2019
https://rhombusbrewery.com/wp-content/uploads/2014/08/page-top3-1024x682.jpg

Бирата не е просто напитка, тя е начин на живот. Нашият начин на живот. Затова нямаме нужда от специален повод, за да си кажем „наздраве“! Но когато има такъв е още по-сладко. А когато става дума за третия рожден ден на пивоварната, празнуваме подобаващо не с 1-2 бири, а с цели 16 вида. Сред тях са както обичайните заподозрени, така и някои нови пивки изкушения. 

Jail ale

Alc: 4,2 %

Усеща се лека горчивина, балансирана с малцова сладост. Сладостта на немския малц успешно се съчетава с присъщите за ейла плодови аромати, както и с горчивината на американски хмел.

Lazy Hazy American Wheat

Alc: 4,7 %

Lazy Hazy American Wheat е мътна пшенична бира с американски сортове хмел, чийто аромати изпъкват благодарение на неутралният американски щам мая. Златен облак в чаша със сладко-горчив меден вкус и свеж цитрусов аромат.

Irish red ale

Alc:4,8 %

Tрадиционен ирландски червен ейл с меденочервен цвят, богат малцов вкус, карамелена  и бисквитена сладост.

Bavarian Weizen

Alc:4,7 %

Мътна пшенична бира, в чийто вкус се усеща малцова сладост и хлебен вкус.
Носът долавя нотки на карамфил и банани, благодарение на специфичния баварски щам мая.

Porter

Alc: 5 %

Класически английски портер с наситен тъмен цвят и кремообразна пяна. Малцов характер с леки препечени нотки, съчетан с вкус на сутрешно еспресо, шоколад и карамел. Аромат на мока, карамел и черен шоколад

Aloha IPA

Alc: 6 %

Американски IPA с 6 вида американски хмел.В аромата се усещат манго, грейпфрут, лимони, портокал. Вкусът е доминиран от манго и грейпфрут и е подчертан от лека малцова сладост. Горчивината напомня на горчивина от грейпфрут.

Bittersweet Symphony Barley wine

Alc.: 13,2 %

„Bitter sweet symphony“ е първото българско ечемичено вино. То съчетава в себе си богат вихър от аромати на типичните за американските хмелове цитрусови плодове, подчертани от карамелени малцове и алкохол. Долавят се омайващи нюанси на мед, карамелизирана захар, меласа, ядки и сушени плодове. Американските хмелове отстъпват във вкуса на малцовата сладост. Горчивината е силна и остава дълго след отпиване. Финалът е доминиран от нотки грейпфрут и алкохолно сгряване. Цветът е кехлибарен, а пяната фина. Високоалкохолна експлозия от вкусове, която сгрява с всяка глътка.

The Crow Barrel Aged Imperial Porter

Alc.: 7,2 %

Последният кег имперски портер, отлежавал в нови бурета от български дъб.  Плътен, кафеен портер с аромат на огън, шоколад, кафе, сушени и горски плодове. Благодарение на отлежаването в дъбово буре, ароматът е богат на ванилия и е балансиран с малцова сладост и лек карамелен дъх. Долавя се вкус на какао и ядки. Затоплящият ефект на алкохола се усеща в послевкуса, едновременно с горчивината на хмела и препечения малц.

Choko Moko imperial stout

Alc.: 7,2 %

Cho-ko Mo-ko е имперски стаут с добавени шоколад и ванилия, на който да се наслаждаваш бавно и на малки глътки. Пиво, тъмно като нощта, ухаещо на току-що изпечено брауни. Вкусът и ароматът са богати на черен шоколад, ванилия, мока, стафиди, зрели сини сливи и смокини.

German Helles

Alc.: 4 %

Светлозлатисто пиво, чиято пяна гали небцето. Усеща се малцова сладост, долавя се аромата и леката горчивина на благородния немски хмел, които ще Ви пренесат в сърцето на Бавария. Историята на хелеса започва през 1895, когато известния пивовар Габриел Зеделмайер от пивоварна „Spaten“ произвежда пивото, с цел да се конкурира с пилзнера, но вкусът тук е по-мек и с по-малко наситена горчивина.

BlackJack Export Stout

Alc.: 6,3%

Есенна симфония от аромати или стаут, с наситен аромат на шоколад и сметана. Кадифеният му вкус е придружен от наситен тъмен цвят и плътна кафява пяна. Комплексен, богат вкус, в който усещането за шоколад е допълнено от сладостта на тъмни сушени плодове. Във вкуса се долавят препечено зърно и ядки. В аромата се разкриват нотки на еспресо, шоколад, ванилия, сушени сливи и смокини.

Wild Life Brett IPA

Alc.: 6,6 %

IPA със специален бленд диви дрожди Brettanomyces bruxellensis Trois от района на река Сена. Добавянето на диви дрожди в бира се практикува от векове в производството на алкохолни напитки. Благодарение на тях се усеща лека киселинност, аромат на сено и диви плодове. Те са балансирани от цитрусовата свежест на използваните американски хмелове. Горчивината толкова характерна за IPA, е подчертана от леката киселинност на това пиво.

Düsseldorf alt bier

Alc.: 4,2%

Всеки район в Германия е познат с типичен за него стил бира. Иконата на Дюселдорф и района Westphalia е altbier. Както името Altbier(стара бира) предполага, този стил пиво е познат от дълго време. Горноферментираща бира с бакърен цвят, която отлежава при ниски температури подобно на лагер. Това придава на пивото по-чист вкус, близък до този на лагера. Вкусът съчетава горчивината на хмела с малцова сладост, а в аромата се долавят флорални и пиперливи нотки.

Stout с шоколад и боровинки

Alc.: 7%

Зимата обикновено се асоциира с тъмни бири. Лятото със свежи горски плодове. Решихме в началото на есента да ви предоставим една съвкупност от тъмен шоколад и боровинки съчетани в стаут с алкохолното съдържание 7%, за да си припомним летните дни и да се пренесем пред топлата камина.

Lacto IPA

Alc.: 5,8 %

Съчетахме цитрусовата свежест на американските хмелове, горчивината на IPA и киселинността на Lactobacillus bulgaricus. IPA с изключително комплексен вкус и аромат. В началото се усещат свежи цитрусови плодове и кисело мляко, а при отпиване доминира горчивина, напомняща грейпфрут. Свежестта и прикритото алкохолно съдържание правят това пиво опасно пивко.

Люти бири

За никого не е тайна, че сме любители на лютото, а когато си партнираме с нашите приятели от Chilli Hills, резултатът е смайващ. За авантюристите сме подготвили не една, а две люти бири – светла и тъмна, сладка и кисела, лека и тежка, пикантна и откровено люта.

Компания на бирата

През целия ден ще можеш да се насладиш на бавно приготвена на огън храна. В това число:

  • Свински ребърца, мариновани с портър и подправки, печени и опушени на бавен огън в тексаски смоукър
  • Бавно приготвено и опушено в тексаски смоукър дърпано свинско месо
  • Пилешко месо, печено и опушено в бавен огън втексаски смоукър
  • Домашно приготвени кюфтенца от муфлонско и свинско месо
  • Сезонна със зеле, моркови и свежи подправки
  • Домашни пържени картофки

За храната и бирата ще се погрижим ние, а за музиката момчетата от Deafwave, White Walkers, Божо, Жоро, Dino Rock и Voice & Fingers.

Запази си датите 11 и 12 октомври и ела да празнуваме заедно!

Наздраве!