Идеи за Коледни подаръци

13.12.2019
https://rhombusbrewery.com/wp-content/uploads/2019/12/ваучер.jpg

It’s the most wonderful time for a beer

Всеки път преди Коледа, като че ли идеите за подаръци се изпаряват. Искаш да зарадваш любимите си хора, но с всяка следваща година става все по-трудно. Ако ти е омръзнало да подаряваш вещи, които само трупат прах, подари време на близките си и създай преживяване, което ще ги вълнува дълго след това.

Създавай спомени

Според едно от осемте правила за щастливи спомени на Майк Викинг, човек трябва да ангажира всичките си сетива. Не трябва да разчита само на очите, защото спомените имат и звук, аромат, опит или вкус. Тези усещания са нашата малка машина на времето, която има способността да ни пренася на чудни места. Представи си например, вкуса на домашна храна или още по-конкретно –  пържени филийки с домашно сладко от диви ягоди. Вкусът мигом те телепортира в безгрижните дни на детството. И тъй като най- ценни са именно спомените, които създаваме предизвиквайки себе си, правим нещо за пръв път,  изследваме нови дестинации и споделяме щастието с близките си, ти споделяме няколко идеи, които да заместят традиционните подаръци.

Винаги можеш да разчиташ на екстремните преживявания и да дадеш крили на любим човек, като го изненадаш урок по пилотиране, с полет с балон, парапланер или скачане с парашут. Ако пък екстремните преживявания не са вашето нещо – коктейл клас, кулинарен курс, урок по езда или грънчарство, кошница с български занаятчийски гурме продукти – също са добра възможност.

Ние имаме още едно предложение, които ще запали не само ума, но и вкусовите рецептори.

Организирай дегустация у дома

Подари вкус и организирай дегустация у дома. Независимо какъв ще фокусът на това мултисензорно приключение  – шоколад, сирена, вино или бира –  качеството винаги е в светлините на прожектора. Освен него има няколко основни принципа, които са от особено значение при провеждане на всякакъв вид дегустация. Препоръчително да има поне три различни вида от избраните продукти, за да има и база за сравнение. За да бъде обективна оценката дегустацията започва с най-фините вкусове и завършва с най-интензивните.

Всеки продукт има правилна температура на консумация. Тя разкрива пълния спектър от вкусове и аромати. Противно на схващанията например, бирата не трябва да се консумира леденостудена. Това само прикрива дефектите ѝ, ако има такива. Различните стилове бира имат различна препоръчителна температура на консумация. Средно тя е около 8ОС, но при по-високо алкохолните стилове може да достигне и до 16-18 ОС. Това важи и за сирената и за шоколадите, които разкриват най-доброто от себе си на стайна температура.

Подсигури чаша вода или хапка хляб, които да неутрализират предишните вкусове и гарантират свежестта на вкусовите рецептори. И не на последно място използвай всичките си сетива – оцени външния вид, текстурата, аромата, вкуса. Отдай се на пътешествие в света на вкуса.

Научи как да дегустираш пиво като професионалист тук.

Дегустация в пивоварна Ромбус

Ако това не е достатъчно, гмурни се в хедонистично приключение и се потопи в магията на крафт бирата с обиколка на пивоварна Ромбус. Ще минем заедно по стъпките на бирата от зърното до чашата. Ще те запознаем отблизо с тънкостите в производството на занаятчийска бира, а накрая на това пътешествие ще можеш да дегустираш разнообразие от вкусове.

P.S Можеш да поръчаш своя ваучер за подарък, който включва обиколка на пивоварната и дегустация office@rhombusbrewery.com

Нека създаваме спомени заедно!