Бира с най-лютите чушки в света Carolina Reaper

12.12.2018
https://rhombusbrewery.com/wp-content/uploads/2018/12/DSC_1071-1.jpg

Декември заслужава да бъде празнуван всеки ден. Започваме с коледните изненади малко по-рано и нямаме търпение да се похвалим с най-новия ни експеримент. Твърдо заставаме зад идеята, че българските продукти заслужават повече внимание и именно заради това продължаваме да разработваме съвместни проекти с малки български производители. Представяме ти най-новата ни колаборация с Chilli Hills – Carolina Reaper IPA, в който добавихме люти изкушения директно от тяхната ферма в село Кокаляне.  От няколко години насам те упорито се грижат за развитието на както те казват „лютата култура у нас“ и старателно разпалват сетивата.

И понеже все пак е декември сътворихме едно люто чудо, което не само ще те стопли, а направо ще те изгори.  Добавихме люти чушки сорт Carolina Reaper – най-лютата чушка на света, както и Habanero, които подсилват плодовите аромати. Подпалихме тропическите аромати на американските хмелове и малцова сладост, за да създадем един екстремен, зимен IPA.

Пухкавата пяна те подканя да отпиеш, цветът създава противоречиво очакване за по-карамелен и сладък вкус, а при отпиване се заражда експлозия от лютивина, която изпраща сетивата в друго измерение. А ароматите на грейпфрут и манго атакуват отново.

N.B! Лютивината не е за подценяване, остава дълго и напомня за себе си. Препоръчваме да я консумираш в компанията на приятели, шоколад, червено месо или бургери.

Наздраве!