БириМанджаро – фестивал за занаятчийска бира и храна

30.05.2019
https://rhombusbrewery.com/wp-content/uploads/2019/05/logo1-1.png

2022 UPDATE

БириМанджаро наближава, а с това зачестяват и въпросите ви към нас относно фестивала.
Повечето от вас си спомнят, че ние организирахме първото издание на БириМанджаро – фестивал за занаятчийска бира и храна с подкрепата на Община Пазарджик. Стартирахме това начинание, водени от вярата, че българските занаятчийски продукти имат какво да покажат. Нашата идея беше не само да ви срещнем с техните производители, но и да създадем истински фестивален дух под сянката на дърветата – с музика под звездите, спортни активности, игри за малки и големи и какво ли още не.
Поради липса на физически ресурс ние НЕ участваме в организацията на събитието, както миналата, така и тази година. За съжаление производственият ни капацитет е малък и 100% от бирата ни е продадена месеци напред. В тази връзка съобщаваме, че не само не участваме в организацията на тазгодишното издание на БириМанджаро, но и няма да можем да предоставим наша бира.
Радваме се, че фестивала, чийто основи положихме ние заживя свой собствен живот, разрасна се и количествата бира, които се изпиват там са големи. Надяваме се БириМанджаро да продължи да се развива и да не спира да търси добрия вкус.
По всички въпроси, свързани със събитието можете да пишете директно на страницата на фестивала.
Благодарим за подкрепата,
наЗдраве!

2019

Задава се върхът на вкуса –  БириМанджаро – фестивал за занаятчийска бира и храна. Той е съвместна инициатива на Община Пазарджик, Крафт пивоварна Ромбус и Minus Еvents & Mаnаgement. Фестивалът ще се проведе между 7 и 9 юни. Локацията е парк “Стадиона”, град Пазарджик.

Вярваме, че българските занаятчийски продукти имат какво да покажат, затова по време на фестивала всеки ще може да се запознае с тях и техните производители. Очакват те над 20 вида крафт бира, висококачествени храни, люти сосове, шоколади и други.

Бири

Пивоварството е древно изкуство, което е претърпяло доста промени с началото на Индустриализацията. Много стилове са забравени и много вкусове са заличени. В резултат на това в САЩ възниква крафт бирената революция, която с известно закъснение обхваща и България. Благодарение на нея са възродени много исторически рецепти, създадени на нови експериментални вкусове. Пивото, което всички ние приготвяме по занаятчийски методи, е съставено само от висококачествени малц, хмел, мая и вода, без допълнителни стабилизатори, консерванти или заместители.

По време на БириМанджаро, ще можеш да опиташ от пивките елексири на Крафт пивоварна Ромбус, Гларус, Трима и двама, Гайда, Казан Артизан, Galleon, Dogma и пивоварна Мелтум.  Ако това не е достатъчно Papa Beer ще разширят бирения хоризонт с бири от цял свят.

Манджаро

Като говорим за революции, няма как да пропуснем Chilli Hills Farm. Те не само подпалиха лютата култура у нас, но и бяха едни от първите яхнали вълната на уличната храна в България. Те не само ще подлютят сетивата с прекрасните си сосове, но и с още вкусотии. След кратко оттегляне Chilli Hills Street Kitchen е тук и е по-люта от всякога. Вдъхновяваща храна на изпепеляващо ниво в колаборация с легендарния скейт клуб Grindhouse Skateboard Club и Bulleit.

И тъй като няма нищо по-вкусно от локалните, чисти продукти, които не са пропътували хиляди километри до чинията, се приготви за висококачествено месо от най-добрите породи телета в света,отгледани от Matador Beef Products. Simmental, Hereford, Black Angus и Limousine, хранени с био фуражни култури от собствени полета в западните части на Горнотракийската низина.

Casa Kakau ще подсладят фестивла с техните истински „bean-to-bar“ шоколади. Чист шоколад, произведен от висококачествени какаови зърна без добавени млечни продукти. През септември 2017 година Casa Kakau е удостоена със сребърен медал за черен шоколад с боровинки „Dark & Cranberry“ от International Chocolate Awards, а една година по-късно Casa Kakau е отличен с награда и за шоколада с портокал. През март 2018 година, Casa Kakau e обявен като един от най-уникалните шоколади в света от британския вестник „The Independent“.

Stay tuned. Очакват те още вкусни изненади.

Забавления

И това далеч не е всичко. По време на фестивала ще има забавления за деца и възрастни. Очаква те безплатен детски кът, beer pong турнир, приключения и игри от Фермата и за пръв път в Пазарджик – бирена йога. Защото понякога имаш нужда от йога. Понякога имаш нужда от бира. А понякога от двете заедно? Комбиницията от двата начина за релаксиране и освежаване през лятото е специалната практика – Бирена йога – БириМандажаро. Носи си йога постелка или одеало, за бирата ще се погрижим. Практиката е подходяща за напълно начинаещи ентусиасти (лица над 18 години)

Музика

А какво е празник без музика? По време на фестивала ще доброто настроение ще се погрижат не една, а цели 6 групи. Освен от бира и наздравици, на 7 юни паркът ще бъде завладян от музиката на Deafwave и Svetlio & The Legends

„Цяла сутрин се набирам 
по баира без да спирам. 
Няма бираaaa‚ няма бира. 
А сърцето ми направо … направо спира.…“

Васко Кръпката ще пее, но обещаваме да не оставим Подуене Блус Бенд без бира, дори за секунда. Ако сервитьорът се забави, със сигурност сега я прави. В събота, 8 юни китарите ще зазвучат още от 16:00ч. На сцената те очакват Dino Rock, Toy Letters, Васко Кръпката и Подуене Блус Бенд, Ritam Sex-i-Ja Red Hot Chili Peppers Tribute band

Всички гости на събитието могат да използват безплатно рикши, водни колела, масички за пикник и детска площадка. Очакваме ви от 7 до 9 юни, в парк „Стадиона“, гр. Пазарджик, когато можеш да опиташ пивки изкушения, които преобръщат представата за вкуса. Баирът е ясен, датите са 7-9 юни.

Задава се вкусен уикенд. Ела гладен!