Остани вкъщи, играй вкъщи

27.03.2020
https://rhombusbrewery.com/wp-content/uploads/2020/03/beer-jenga-1280x733.jpg

Вече ти споменахме как да запазиш работния дух по време на извънредното положение. Сигурно ти е омръзнало да четеш какво да правиш през свободното си време у дома – да запишеш онлайн курс, да научиш нов език, да се научиш да правиш щрудел или брауни с бира, да отделяш време на хората около себе си (ако имаш късмета да не бедстваш сам).

Социалната дистанция не ни пречи да се забавляваме, дори да сме сами можем да включим и приятелите си във видео връзка и да си спретнем чудно домашно парти. Затова ти предлагаме две пивки игри, с които да разчупиш рутината след работния ден. И не, няма да споменаваме „Никога не съм“ или beer pong.

Пивки игри през вековете

Такъв тип пивки игри са познати още от Древността. Най-простичките от тях са за издържливост, бързина, атлетичност – като в популярната немска игра Bierkastenlauf, където двама души носят щайга бира по няколкокилометрово трасе и трябва да изпият всички бири, преди финала.

Една от най-ранните познати такива – Kоttabos датира от V-Ivв. пр. Хр  е била особено популярна в Древна Елада и най-общо се изразявала чрез хвърляне на винена утайка от играчите. В Древен Китай играчите теглили свитъци от сребърна кутия, на които било изписано колко да изпият.  Дори имали служител, който бил своеобразен арбитър за пиене, както и регистратор на правилата и т.н. През 19 век този тип игри били особено популярни в Германия – Bierskat, Cerevis и една от най-разпространените включваща сребърни чаши за залагания. Те се използвали в игри за сръчност – играчите пълнят едновременно голяма чаша, както и по-малка, която се люлее под нея и се опитват да пият от първата без да разлеят последната. Във Великобритания една от любимите игри е Центурион. В продължение на час и половина играчите пият по един шот с бира на всяка една минута. Целта е поне един да остане до края и да изпие всичко до края на обявеното време.

Beer Jenga

Необходимо ти е: Дженга, бира или друга напитка

Всяко от блокчета се е надписва с едно забавно предизвикателство. Тук креативноста е добре дошли и блокчетата лесно могат да се персонализират – от 20 лицеви опори, до рими и бързи рисунки, изборът е твой. Правилата са като на обикновената дженга – с една ръка внимателно се изважда блокче от по-ниските етажи на кулата и се поставя отгоре, така че тя да остане стабилна и да не се срути. Ако кулата падне обаче, виновникът изпива бирата си, взима две от блокчета и изпълнява предизвикателствата, написани на тях.

Buzz

Необходимо ти е: Бира или друга напитка

Това е една от най-лесните игри. Всеки играч започва да брои високо на глас, без да казва 7 и неговите кратни. В случай, че го спомене, другият играч, казва „Buzz“. Ако пропусне, пие.

 

НаЗдраве!

P.S Напомняме ти, че дозата прави отровата и препоръчваме отговорната консумация. И не забравяй, че доброто настроение и смехът не са навредили на никого.