Авто Ретро Поход Ромбус

24.06.2024
DSC_0109

Тази събота се проведе едно от най-емблематичните събития в пивоварната – Авто ретро поход Ромбус. Дворът на пивоварната се превърна в носталгично убежище за автомобилните ентусиасти. Щастливи сме, че за трета поредна година бяхме домакини на това незабравимо събитие.

Авто ретро поход Ромбус е пътешествие през историята на автомобилизма. Семейства, приятели и ентусиасти се събраха, за да споделят страстта си към класическите автомобили. Но не само. Тези коли пренесоха всички ни назад във времето – чухме истории за семейни пътувания, за първите коли и златните дни на автомобилизма.

Походът стартира на 22 юни в Пловдив, а екипажите се събраха в двора на пивоварната около 12:00ч, след което продължиха към Панагюрище, Копривщица и финишираха в Карлово. В ралито взеха участие 40 екипажа, 10 мотоциклета и ретро автобус. За пръв път се включиха и гости от Сърбия и Турция.

DSC_0117
DSC_0036
DSC_0089
DSC_0043
DSC_0105

По време на събтието всеки от посетителите можеше да се  полюбува на красивите автомобили, да се снима с тях, да си поговори със собствениците им и да научи историята на едни от най-емблематичните превозни средства на всички времена.

Имахме щастието да се насладим на инжинерните чудеса на една отминала епоха.  От разкошния MP Lafer, който напомня на британските спортни автомобили от средата на миналия век, през класическия хипарски VW bus, който ни потопи в магията на Woodstock. Пренесохме се на френската ривиера с емблематичния Citroen 2CV, върнахме се назад във времето на социализма с патрулката „Москвич“ на Българската народна милиция, потопихме се в лукс и изящество с класиките на Cadillac, Мustang, Jaguar, Mercedes, Pontiac, Ford Capri и какво ли още не.

Благодарим на всички участници в ретро поход Ромбус, както и на всички любители на ретро автомобилите, които споделиха този горещ ден с нас. Догодина пак, догодина повече.